In 2017 heb ik een sabbatical genomen van mijn werk, en ben ik een rondreis gaan maken door Azië. Om meer over de cultuur te weten te komen ben ik veel in contact geweest met de locals. Op deze manier zijn veel nieuwe vriendschappen ontstaan.


Tijdens deze reis heb ik mij ontzettend thuis gevoeld in Vietnam, en zodoende is het idee ontstaan om iets voor deze mensen te kunnen betekenen. Dit heeft vorm gekregen tijdens een bezoek aan een stadje Bao Loc. Tijdens het rijden door de hoofdstraat waren de meest heerlijke geuren aanwezig vanwege het verwerken van thee.

Met de interesse gewekt ben ik winkels gaan bezoeken om er meer over te leren, en hier heb ik een echte thee ceremonie mee gemaakt. Ik heb daar nog een cadeau gekregen, een porseleinen thee caddy, en hier heb ik ook mijn eerste thee set aangeschaft met natuurlijk een mooie verzameling aan thee.
Thuis aangekomen heb ik de thee set dagelijks gebruikt en ben ik mij verder gaan verdiepen in alles wat met thee te maken heeft, en uiteindelijk is deze website ontstaan.


Wat ik met deze webshop probeer te bereiken is om de mensen kennis te laten maken met de mooie theeën welke er beschikbaar zijn. Bij de westerse methode kan je de basis vinden voor de meeste soorten thee, melanges en gearomatiseerde thee. Bij Gong Fu Tea word de hoogwaardige selectie aangeboden.